For de fleste vil det blot være at gå ind på store – eller markedspladsen – og se, om der er kommet nye apps, læse om dem og downloade dem, der virker interessante. De kan jo altid slettes igen, hvis de ikke lever op til forventningerne.

For andre kan det være en lidt større udfordring, for hvordan gør man lige det? Og hvordan kan man være sikker på, det er en god app, der har det indhold, man leder efter? Det samme gælder, hvis man har brug for en ny telefon eller tablet, for her er der lige så mange modeller og dermed muligheder på markedet.

Er man heller ikke så meget online selv, så kan det være svært at finde anmeldelser af teknologien og af de forskellige apps. Men samtidig er man nødt til at skaffe det nødvendige udstyr, så man kan kaste sig ud i den teknologiske tidsalder.

Det kræver hjælp i starten

Det er lidt som i skolen, for hvis man ikke spørger, får man ikke svar. Her er det vigtigt at huske på, at alle spørgsmål er relevante, særligt når man bevæger sig ud i ukendt farvand. Spørg derfor gerne dem, du kender, om hvad du skal investere i, og tag eventuelt kurser. Det kan være helt basalt i at bruge en computer eller en telefon, så du bliver mere fortrolig med det hele.

Fortroligheden vil give dig muligheden for selv at søge på de nyeste apps, og du kan selv finde anmeldelser af dem og vurdere, om de er noget for dig.

En app er reelt bare et program som de fleste kender fra deres computer. Det er en forkortelse fra application, og det fungerer på helt samme måde. Det betyder, at kendte programmer som Word i dag kaldes en app og ikke et program.

På samme måder som programmer, så kan de afinstalleres igen, hvis de ikke lever op til forventningerne, eller hvis det er et, du alligevel ikke bruger. Derfor er det altid en god idé at starte med en gratis udgave, der kan opgraderes, da du ellers risikerer at bruge penge på apps, du ikke kan lide, eller ikke bruger i din hverdag alligevel.