Vi lever i en tid, hvor det ikke går, at man bliver koblet af den teknologiske udvikling, for det er umuligt at komme til at følge med igen, og for dem blandt os, som måske ikke altid har så let ved at finde ud af alt det nye, så er der heldigvis en masse nye tiltag, og en af dem er apps. De apps, som gør det let for os teknologisk udfordrede at lære nyt og gøre det ganske let.

De apps, som vi alle bruger hver eneste dag på vores telefoner og på vores tablets, er altid lige ved hånden, og de er med at gøre det ganske let at lære alt det nye. Det kan være nyt om, hvordan man opdaterer GPS-delen på telefonen, de nyeste spil, som børn og børnebørn gerne vil have, du deltager i, eller det kan være de mere praktiske, der kan lette hverdagen.

Det kræver teknologi

For at kunne få glæde af de nyeste apps og de fordele, der er her, så skal dit hardware også være tidssvarende. Det betyder ikke, at du skal investere i det nyeste og dermed flagskibet indenfor telefon, tablet og computer, men det betyder dog, at de heller ikke må have alt for mange år på bagen. Er det, du har, for gammelt, så vil du ikke kunne hente eller bruge de nyeste apps på markedet, og så vil du være sat tilbage i forhold til alle andre.

Få gode råd, inden du investerer i nyt. For langt de fleste vedkommende er det ikke nødvendigt med det nyeste, smarteste, meste moderne og dermed også dyreste på markedet. De fleste telefoner, tablets og computere kan mere end være med, og forskellene på, hvad de kan, er begrænset. Særligt hvis du alene skal bruge dem til helt almindelige ting til din hverdag. Og sammenlignet med den ældre teknologi, du måske har på nuværende tidspunkt, så vil alt, der findes derude være så meget bedre.

Hvis du er i tvivl om, hvad der passer til dig, så kan du snakke med alt fra venner til familie til ekspedienter. Er det et område, hvor du har brug for hjælp også i hverdagen, kan det være en god idé at vælge produkter, der har det samme styresystem som det, der er på vennernes og familiens udstyr. De vil kende opsætningen og hvordan, det bruges, og de vil derfor have lettere ved at hjælpe dig med det, du ikke er inde i endnu.

Du kan også vælge at melde dig til et kursus i, hvordan du bruger den nye teknologi og apps. Det er helt basalt, og det giver dig en tryghed, når du sidder med det alene, for du ved, hvad du kan gøre, og hvad du skal gøre. Det er i sidste ende sjovere at kunne klare det hele selv og derfor kun spørge om hjælp, hvis du støder på noget nyt, du ikke har prøvet før. Det vigtigste er at kaste sig ud i det og lære, at det på ingen måde er så farligt, som mange går og tror.